Laser för fotterapeuter

Laserterapi blir allt vanligare och är idag en naturlig del av behandlingen för många olika patientgrupper. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning.

På kurserna i laserterapi för fotterapeuter arbetar vi med den terapeutiska lasern (LLLT) som används för besvär med smärta och inflammation. Förutom att du med lasern som verktyg kan åstadkomma fantastiska behandlingsresultat, får du större variation i ditt arbete samtidigt som du avlastar den fysiska arbetsbördan.

Under kurserna varvar vi praktik med teori och redan efter grundkursen är du redo att börja jobba med lasern som komplement på din fotvårdsklinik. Medicinsk laser för fotterapeuter – vi hjälper dig med både utbildning och köp av laser.

Informationskväll

Ta reda på om medicinsk laser passar för din verksamhet. Välkommen på vår kostnadsfria informationskväll där du får både en visning av våra lasermodeller samt information om våra kurser och en inblick i hur medicinsk laser fungerar!

(OBS Denna informationskväll innefattar inte laser för borttagning av tatuering, skinrejuvenation samt permanent hårborttagning)

Agenda

  • När kan jag behandla med laser
  • Laserns inverkan på cellen
  • Kursutbud
  • Visning av lasermodeller

Infokvällen i medicinsk laser riktar sig till dig som är kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.

Tid: 18.00 – 19.00
Platser: Upplandsgatan 83 i Stockholm, Massageakademin i Örebro och Bergqvist Massage & Friskvård i Linköping
Pris: Kostnadsfritt – 0 kr
Förkunskaper: Inga

PRIS LASER

Grundkurs i laserterapi

GRATIS GRUNDKURS VID KÖP AV LASER!

Vi går igenom laserns historik, termer, laserns påverkan på våra celler, forskning, indikationer, kontraindikationer, ljusteori, journalskrivning, mekanismer och egenvård.
I kursen varvas laserteori med praktiska övningar. Efter kursen får du med dig hemuppgifter i form av patientfall (4 tim)- som ska lämnas in för att du ska få ditt intyg.

Grundkursens deltagare är både kroppsterapeuter, fotterapeuter och häst/hundterapeuter. Förmiddagens teori utförs tillsammans och under eftermiddagens praktiska övningar sker en gruppindelning för human/ fot / djur.

OBS – vi arbetar enbart med Thorlaser och Powerlaser under kursen.

Tid: kl 10:00-17:00
Platser: Upplandsgatan 83 i Stockholm, Massageakademin i Örebro och Bergqvist Massage & Friskvård i Linköping
Intyg: ”Grundkurs i laserterapi” (erhålles efter inlämnade hemuppgifter)
Pris: 2 500 kr exkl moms ( 3 125 kr inkl moms)
Vid köp av THORlaser eller Powerlaser bjuder vi på kursavgiften, du betalar in kursavgiften och vi drar sedan av 2 500 kr på ditt laserpris.
Förkunskaper: Fotterapeut eller arbete inom podiatri.

PRIS LASER

Laserterapi i praktiken

En praktisk kurs för dig som vill känna dig mer säker på dina laserbehandlingar. Vi fokuserar på praktiska övningar såsom muskelsmärta, plantar fasciit/ hälsporre, hälseneinflammation, artros i fotens leder och sår. På agendan ingår även dosering och lär dig behandla utan manual.

Kursens deltagare är både kroppsterapeuter och fotterapeuter vilket innebär att vi kommer att gå igenom indikationer för hela rörelseapparaten.

OBS – vi arbetar enbart med Thorlaser och Powerlaser under kursen

Tid: 10:00-15:00
Plats: Upplandsgatan 83
Intyg: Laserterapi i praktiken
Pris: 2 300 kr exkl moms (2 875 kr inkl moms)
Förkunskaper fortsättning: Arbetat med laser. Introduktionskursen eller Grundkursen i laserterapi

Avancerad kurs laserterapi

Dosering – lär dig räkna själv, ljusteori, laserteori, mekanismer, smärtstillande, behandla fler indikationer.
I kursen ingår förberedande hemstudier (ca 4 tim) i form av uppgifter som ska skickas in före kursstart. Som underlag rekommenderas boken ”Laserterapi – en praktisk guide” som kan beställas av oss.

Kursens deltagare är både kroppsterapeuter och fotterapeuter vilket innebär att vi kommer att gå igenom indikationer för hela rörelseapparaten.

OBS – vi arbetar enbart med Thorlaser och
Powerlaser under kursen.

Tid: 10:00-17:00 
Plats: Upplandsgatan 83
Diplom: Diplomerad medicinsk laserterapeut LLLT
 Pris: 2 700 kr exkl moms (3 375 kr inkl moms)
Förkunskaper fortsättning: Arbetat med laser. Grundkursen i laserterapi + laserterapi i praktiken