Laser för fotterapeuter

Certifieringsutbildning för fotterapeuter!

Med lasern som verktyg får du fantastiska behandlingsresultat och ökade intäkter på din fotvårdsklinik!

Laserterapi blir allt vanligare fotterapeuter och är idag en naturlig del av behandlingen.
Med laserterapins biostimulerande effekt påskyndas cellernas och kroppens självläkning.

På de utbildningarna nedan som det står “extra fot” på har vi enbart fokus på fot och dess indikationer, denna kurs är enbart lämpad för fotterapeuter. På utbildning med “extra fot” är vår lärare Sofie Almkvist, medicinsk fotterapeut sedan 1993. Sofie har arbetat med medicinsk laser sedan 2007 och driver 3 st kliniker i Gävle, Ockelbo och Valbo.

På de utbildningar som det inte står “fot” på har vi behandlingsexempel på människa under kursen.  För dig som är fotterapeut går det utmärkt att boka in sig även på denna kurs då den biostimulerande effekten är densamma på cellen oavsett om du arbetar med fokus på fot, human eller djur.

Vanliga yrkesgrupper som arbetar inom medicinsk laser är – fotterapeuter, kiropraktorer, naprapater, sjukgymnaster, massageterapeuter, djurterapeuter mm.

Vi hjälper dig med både utbildning, val av laser och finansiering.

På kurserna arbetar vi med den terapeutiska lasern (LLLT) som används för besvär med bl a smärta, sår och inflammation. Förutom att du med lasern som verktyg kan åstadkomma fantastiska behandlingsresultat, får du större variation i ditt arbete samtidigt som du avlastas från den fysiska arbetsbördan.

Redan efter Steg 1 är du redo att börja jobba med lasern som komplement på din fotvårdsmottagning. Efter sista steget kan du göra den oberoende certifieringen via Branchrådet medicinsk laser (www.medlaser.se)

STEG 1 – BASKURS ONLINE

Steg 1 är en baskurs i medicinsk laser LLLT (Low Level Laser Therapy), och vi arbetar med smärta, värk och inflammation. Under kursen får du lära dig både hur laser fungerar på cellen samt får lära dig att hantera lasern praktiskt. Med dessa grundläggande kunskaper i bagaget kan du börja jobba med lasern direkt.

Steg 1 är en pedagogisk ONLINEkurs där du följer vår lärare Anna Bäcklund, leg kiropraktor genom laserns spännande värld. Utbildningen är uppdelad i olika block/ teman och sker genom videos, textblock finns under varje videos och efter varje avklarat block kan du testa dina kunskaper via miniQuiz. 

När utbildningen är klar krävs att du klarar det avslutande testet med 80 % korrekta svar för att kunna skriva ut intyget för kursen.

Agenda

  • När kan jag behandla med laser
  • Laserns inverkan på cellen
  • Genomgång lasermodeller
  • Hantering/ användning av lasern
  • Genomgång av manual 

Steg 1 riktar sig till dig som är fotterapeut, kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör. 

OBS i de delar vi går igenom manual, användning av laser osv så använder vi oss av THORlaser och PowerLaser.

Plats: Steg 1 är en onlinekurs
Pris: 1 490 kr exkl moms (1 863 kr inkl moms)
Förkunskaper: Inga

PRIS LASER

STEG 2 – GRUNDKURS I LASERTERAPI

Under Steg 2 fördjupar vi oss i medicinsk laser LLLT. Genomgång av laserns historia, lasertermer, laserns påverkan på våra celler, forskning, indikationer, kontraindikationer, ljusteori, lasermekanismer samt egenvård. Steg 1 baskurs kommer repeteras i steg 2 och är inget förkunskapskrav.

I kursen varvas laserteori med praktiska övningar. Efter kursen erhålles ett intyg i grundkurs i laserterapi. 

Vi arbetar med Thorlaser och Powerlaser under kursen.

Steg 2 i medicinsk laser riktar sig till dig som är kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.
Under praktiken arbetar vi på rörelseapparaten för människa. Men för dig som är fotterapeut passar kursen lika bra då den biostimulerade effekten är densamma på cellen oavsett om du arbetar med fokus på fot, human eller djur.

Tid: kl 10:00-17:00
Pris: 1 900 kr exkl moms ( 2 375 kr inkl moms)
Intyg: “Grundkurs i laserterapi” 

Platser
Stockholm: Svenska Laseragenturen, Upplandsgatan 83
Linköping: Bergqvist Massage & Friskvård, Roxviksgatan 8A
Örebro: Massageakademin i Örebro, Elementvägen 5

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, dock rekommenderar vi att du har enklare anatomikunskaper för att nå full förståelse för kursinnehållet.

PRIS LASER

STEG 3 – LASERTERAPI I PRAKTIKEN

En praktisk kurs för dig som vill känna dig mer säker på att du optimerat dina laserbehandlingar för bästa resultat. Vi fokuserar på sår, smärta/värk, artros, eksem och inflammationer. På agendan ingår även att lära sig räkna själv på dosering för att kunna behandla utan manualen tillhands.

Steg 3 i medicinsk laser riktar sig till dig som är fotterapeut, kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.
Under praktiken arbetar vi på rörelseapparaten för människa, men går även igenom riktlinjer för behandling av djur.  För dig som är fotterapeut passar kursen lika bra då den biostimulerande effekten är densamma på cellen oavsett om du arbetar med fokus på fot, human eller djur.
Vi arbetar med Thorlaser och Powerlaser under kursen

Tid:
10:00-17:00

Pris: 1 900 kr exkl moms ( 2 375 kr inkl moms)
Intyg: Laserterapi i praktiken
Plats: Upplandsgatan 83
Förkunskaper: Arbetat med laser samt gått “steg 2 grundkurs i laserterapi”.

STEG 4 – AVANCERAD KURS LASERTERAPI

Efter denna kurs kan du utföra det oberoende certifieringsprovet som görs online och av BML Branchrådet Medicinsk Laser (www.medlaser.se). 

Välj mellan Kurs ONLINE eller kurs hos oss på Upplansgatan

Under kursen går vi igenom djupgående laserkunskaper – lär dig räkna själv, ljusteori, laserteori, lasermekanismer, laser som smärtstillande, behandling av flertalet indikationer mm.
Steg 4 i medicinsk laser riktar sig till dig som är kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.
Under praktiken har vi huvudsakligen exempel på behandlingar för rörelseapparaten/ människa, men vi går även igenom indikationer för fot och djur. Eftersom den biostimulerande effekten på cellen är densamma oavsett vilken inriktning du har så passar kursen oavsett om du har inriktning på human, fot eller djur i din verksamhet.Kursen ONLINE innehåller alla 4 steg och du behöver inga förkunskaper till den. Läs mer om ONLINE kursen här

Vi arbetar med Thorlaser och Powerlaser under kursen

Plats: ONLINE eller Upplandsgatan 83, Sthlm
Tid: 10:00-17:00
Diplom: Diplomerad medicinsk laserterapeut LLLT
Pris: 1 900 kr exkl moms ( 2 375 kr inkl moms)

Förkunskaper kurs Upplandsgatan: Arbetat med laser + Steg 2 grundkurs + Steg 3 laserterapi i praktiken
Förkunskaper ONLINE: Inga, alla 3 steg ingår i denna kurs
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search