Laserterapi för häst & hund

Certifieringsutbildning i medicinsk laser!

Fantastiska behandlingsresultat och ökade intäkter för dig som arbetar med djur!

Laserterapi blir allt vanligare och är idag en naturlig del av behandlingen för många olika patientgrupper.
Vid laserterapi påskyndas cellernas självläkning genom biostimulering.

Medicinsk laser på djur används idag både i behandlande och förebyggande syfte av veterinärer, trav – och galopptränare och djurterapeuter. Konvalescenstiden kan förkortas upp till 50 % vid behandling av medicinsk laserterapi LLLT. Du kan använda lasern för både smärtlindring, och inflammationer – men sist men inte minst så är lasern mycket effektiv för sårläkning.

Vi hjälper dig med både utbildning, val av laser och finansiering.

Förutom att du med lasern som verktyg kan åstadkomma fantastiska behandlingsresultat, får du större variation i ditt arbete samtidigt som du avlastas från den fysiska arbetsbördan.
Redan efter Steg 1 är du redo att börja jobba med lasern som komplement på din praktik. Efter sista steget kan du göra den oberoende certifieringen via Branchrådet medicinsk laser (www.medlaser.se)

Välj mellan våra portabla lasrar PowerLaser eller THORLaser och du är fri att behandla varhelst du önskar.

Exempel på indikationer för laserbehandling

HÄST
Gallor, inkar, ledinflammationer, muskelbristningar/ spänningar, senskador, böjsenor, gaffelband, stålröta, svulllnader, sårvård.

HUND
Hälta, ledinflammationer, muskelbristningar/ spänningar, hudbesvär/ svamp, eftervård/ operationer, sårvård, furunkulos, hot spot.

STEG 1 – LASERKURS ONLINE

Steg 1 är en baskurs i medicinsk laser LLLT, smärta, värk och inflammation.  Under ONLINEkursen får du lära dig både hur laser fungerar på cellen samt får lära dig hur man hanterar lasern praktiskt. Hur du sätter på lasern, ställer in lasern och läser manualen. Med dessa grundläggande kunskaper i bagaget kan du börja jobba med lasern direkt.

Steg 1 är en ONLINEkurs där du samtidigt som du lyssnar på när läraren berättar, även följer med i videos/ bilder för att enklare förstå.
Du har tillgång till utbildningen i 1 månad efter att du erhållit ditt inlogg. Vid köp av laser förlängs tillgången till kursen till 6 månader. Efter varje kapitel kan du testa dina nya kunskaper genom ett miniquiz.

Utbildningen avslutas med ett test där du behöver klara 80 % rätt på frågorna för att kunna hämta ut det automatiska intyget. Du kan göra om provet hur många gånger du vill och gå tillbaka och läsa på igen om något kapitel kräver mer kunskaper.

Steg 1 passar även för dig som står inför beslutet att börja jobba med laser på din klinik men fortfarande är osäker på om det passar just din verksamhet.  

Agenda

  • När kan jag behandla med laser
  • Laserns inverkan på cellen
  • Genomgång lasermodeller
  • Hantering/ användning av lasern
  • Genomgång av manual och dosering

Steg 1 i medicinsk laser riktar sig främst till manuella terapeuter som behandlar smärta och värk. Även du som är  fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm kan ta till dig kunskaperna då den biostimulerande effekten på cellen är densamma på både djur och människor.

Plats: Online utbildning
Pris: 1 490 kr exkl moms ( 1 863 kr inkl moms)
Förkunskaper: Inga

Intyg: fås automatiskt vid 80 % rätt på provet
Laser under kursen: THORlaser & PowerLaser
PRIS LASER

STEG 2 – GRUNDKURS I LASERTERAPI

Under Steg 2 fördjupar vi oss i medicinsk laser LLLT. Genomgång av laserns historia, lasertermer, laserns påverkan på våra celler, forskning, indikationer, kontraindikationer, ljusteori, lasermekanismer samt egenvård. Steg 1 baskurs kommer repeteras i steg 2 och är inget förkunskapskrav.

I kursen varvas laserteori med praktiska övningar. Efter kursen erhålles ett intyg i grundkurs i laserterapi. 

Vi arbetar med Thorlaser och Powerlaser under kursen.

Steg 2 i medicinsk laser riktar sig till dig som är kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.
Under praktiken arbetar vi på rörelseapparaten för människa men går även igenom riktlinjer för behandling på djur. För dig som är djurterapeut passar kursen utmärkt då den biostimulerade effekten är densamma på cellen oavsett om du arbetar med fokus på fot, human eller djur.

Tid: kl 10:00-17:00
Pris: 1 900 kr exkl moms ( 2 375 kr inkl moms)
Intyg: “Grundkurs i laserterapi” 

Platser
Stockholm: Svenska Laseragenturen, Upplandsgatan 83
Linköping: Bergqvist Massage & Friskvård, Roxviksgatan 8A
Örebro: Massageakademin i Örebro, Elementvägen 5

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, dock rekommenderar vi att du har enklare anatomikunskaper för att nå full förståelse för kursinnehållet.

PRIS LASER

STEG 3 – LASERTERAPI I PRAKTIKEN

En praktisk kurs för dig som vill känna dig mer säker på att du optimerat dina laserbehandlingar för bästa resultat. Vi fokuserar på sår, smärta/värk, artros, eksem och inflammationer. På agendan ingår även att lära sig räkna själv på dosering för att kunna behandla utan manualen tillhands.

Steg 3 i medicinsk laser riktar sig till dig som är läkare, kiropraktor, naprapat, fysioterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör, kroppsterapeut mm.

Under praktiken arbetar vi mestadels på rörelseapparaten för människa, men går även igenom riktlinjer för behandling av djur. För dig som är djurterapeut passar kursen lika bra då den biostimulerande effekten är densamma på cellen oavsett om du arbetar med fokus på fot, human eller djur.

Vi arbetar med Thorlaser och Powerlaser under kursen

Tid:
 10:00-17:00

Pris: 1 900 kr exkl moms ( 2 375 kr inkl moms)
Intyg: Laserterapi i praktiken
Plats: Upplandsgatan 83
Förkunskaper: Arbetat med laser samt gått “steg 2 grundkurs i laserterapi”.
PRIS LASER

STEG 4 – AVANCERAD KURS LASERTERAPI

Efter denna kurs kan du utföra det oberoende certifieringsprovet som görs online och av BML Branchrådet Medicinsk Laser (www.medlaser.se). 

Välj mellan Kurs ONLINE eller hos oss på Upplansgatan

Kursens deltagare är både kroppsterapeuter och fotterapeuter vilket innebär att vi kommer att gå igenom indikationer för hela rörelseapparaten. Vi går igenom mer kring hur man räknar på dosering av laser – lär dig räkna själv, ljusteori, laserteori, lasermekanismer, laser som smärtstillande, behandling av flertalet indikationer. Steg 4 i medicinsk laser riktar sig till dig som är kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.
Under praktiken arbetar vi huvudsakligen på rörelseapparaten för människa, men har även exempel för fot och djur. Eftersom den biostimulerande effekten på cellen är densamma oavsett vilken inriktning du har så passar kursen oavsett om du har inriktning på human, fot eller djur i din verksamhet.Kursen ONLINE innehåller alla 4 steg och du behöver inga förkunskaper till den. Läs mer om ONLINE kursen här

Vi arbetar med Thorlaser och Powerlaser under kursen.

Plats: ONLINE eller Upplandsgatan 83, Sthlm
Tid: 10:00-17:00

Diplom: Diplomerad medicinsk laserterapeut LLLT
Pris: 1 900 kr exkl moms ( 2 375 kr inkl moms)
Förkunskaper Upplandsgatan: Arbetat med laser + Steg 2 grundkurs + Steg 3 laserterapi i praktiken
Förkunskaper ONLINE: Inga, alla 3 steg ingår i denna kurs

PRIS LASER
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search