Laserterapi för häst & hund

Medicinsk laser på djur används idag både i behandlande och förebyggande syfte av veterinärer, trav – och galopptränare och djureterapeuter. Konvalecenstiden kan förkortas upp till 50 % vid behandling av laserterapi för häst & hund. Du kan använda lasern för både smärtlindring och inflammationer – men sist men inte minst så är lasern mycket effektiv för sårläkning.

Välj mellan våra portabla lasrar PowerLaser eller THORLaser och du är fri att behandla varhelst du önskar.

Exempel på indikationer för laserbehandling

HÄST
Gallor, inkar, ledinflammationer, muskelbristningar/ spänningar, senskador, böjsenor, gaffelband, stålröta, svulllnader, sårvård.

HUND
Hälta, ledinflammationer, muskelbristningar/ spänningar, hudbesvär/ svamp, eftervård/ operationer, sårvård, furunkulos, hot spot.

Informationskväll

Ta reda på om medicinsk laser passar för din verksamhet. Välkommen på vår kostnadsfria informationskväll där du får både en visning av våra lasermodeller samt information om våra kurser och en inblick i hur medicinsk laser fungerar!

Agenda

  • När kan jag behandla med laser
  • Laserns inverkan på cellen
  • Kursutbud
  • Visning av lasermodeller

Infokvällen i medicinsk laser riktar sig till dig som är kroppsterapeut, naprapat, kiropraktor, läkare, fysioterapeut, fotterapeut, veterinär, equiterapeut, häst/hundmassör mm.

Tid: 18.00 – 19.00
Platser: Upplandsgatan 83 i Stockholm, Massageakademin i Örebro och Bergqvist Massage & Friskvård i Linköping.
Pris: Kostnadsfritt – 0 kr
Förkunskaper: Inga

PRIS LASER

Grundkurs i laserterapi

GRATIS GRUNDKURS VID KÖP AV LASER

Vi går igenom laserns historik, termer, laserns påverkan på våra celler, forskning, indikationer, kontraindikationer, ljusteori, journalskrivning, mekanismer och egenvård.
I kursen varvas laserteori med praktiska övningar. Efter kursen får du med dig hemuppgifter i form av patientfall (4 tim)- som ska lämnas in för att du ska få ditt intyg.

Grundkursens deltagare är både kroppsterapeuter, fotterapeuter och häst/hundterapeuter. Förmiddagens teori utförs tillsammans och under eftermiddagens praktiska övningar sker en gruppindelning för human/ fot / djur – för djur arbetar vi praktiskt på hund denna dag.

OBS – vi arbetar enbart med Thorlaser och Powerlaser under kursen.

Tid: kl 10:00-17:00 
Platser: Upplandsgatan 83 i Stockholm och Massageakademin i Örebro
Intyg: ”Grundkurs i laserterapi” (erhålles efter inlämnade hemuppgifter)
Pris: 2 500 kr exkl moms ( 3 125 kr inkl moms)
Vid köp av THORlaser eller Powerlaser bjuder vi på kursavgiften, du betalar in kursavgiften och vi drar sedan av 2 500 kr på dit laserpris.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, dock rekommenderar vi att du har enklare anatomikunskaper för att nå full förståelse för kursinnehållet.

PRIS LASER

Laserterapi i praktiken

En praktisk kurs för dig som vill känna dig mer säker på dina laserbehandlingar. Vi fokuserar på praktiska övningar och går igenom lyckade och misslyckade patientfall. Dosering, patientbemötande, uppföljning och journalskrivning. Vi jobbar med både häst och hund.

OBS – vi arbetar enbart med Thorlaser och Powerlaser under kursen

Tid: 10:00-15:00
Plats: Drevinge Stall, Nacka
Intyg: Laserterapi i praktiken Häst & Hund
 Pris: 2 600 kr exkl moms (3 250 kr inkl moms)
Förkunskaper fortsättning: Arbetat med laser. Grundkursen i laserterapi

PRIS LASER